Bölüm Hakkında

Bölümümüz, 1998 yılında gerçekleştirilen eğitim fakültelerinin yeniden yapılandırılması çerçevesinde kurulmuştur. Bu tarihe kadar her biri ayrı bir bölüm olarak dört (4) yıllık eğitim veren Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya ve Felsefe bölümleri anabilim dalına dönüştürülerek Ortaöğretim Sosyal Alanlar Eğitimi Bölümü adı altında toplanmıştı. 2016-2017 akademik yılından itibaren bölümümüzün adı Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi şeklinde değiştirilmiştir. Türkçe Öğretmenliği Bölümü, anabilim dalına dönüştürülerek bölümümüze bağlanmıştır. İlköğretim Bölümüne bağlı Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Anabim Dalı da bölümümüze bağlanmıştır.

Bölümümüz anabilim dalları hakkındaki gerekli bilgilere, ilgili anabilim dallarının web sayfalarından ulaşılabilir. Bölümümüzden mezun olanlara lisans diploması verilir. Dört yıllık (8 yarıyıl) sürenin ilk iki yılını (dört yarıyıl) başaranlar ön lisans diploması alabilirler. Gazi Eğitim Fakültesine bağlı olarak lisans eğitimi veren bölümümüz, Eğitim Bilimleri Enstitüsü bünyesinde Anabilim Dalı olarak eğitim-öğretim faaliyetlerini lisansüstü seviyede de sürdürmektedir.